Is het tijd om je woning een make-over te geven? Dan is het in de eerste plaats belangrijk om goed na te denken over de kleur die je kiest. Omdat je natuurlijk wel weer een lange tijd vooruit wilt ermee, is het goed om te kiezen voor kleuren die helemaal bij deze tijd passen. Daarmee voel je je de komende jaren weer helemaal op je gemak in je eigen woning. Dit zijn goede kleuren.

Groen en duurzaam

Duurzaamheid en natuurlijke tinten zijn al langer heel belangrijk. Tegenwoordig komt daar echter een hele nieuwe factor bij. Groen moet ook echt groen zijn. Daarom zijn er heel veel verschillende groentinten die heel populair zijn op dit moment. Denk bijvoorbeeld aan olijfkleuren. Daarnaast zijn ook mosgroen en grasgroen leuke opties om voor te gaan.

De neutrale tinten

Kleuren die eigenlijk altijd wel kunnen zijn de neutrale tinten. Denk dan aan de zachte aardse tinten die in slaapkamers en badkamers al vele jaren de boventoon voeren. Die ga je nu ook meer en meer in andere ruimtes in de woning zien terugkomen. Het voordeel hiervan is natuurlijk wel dat je er ook al wat ervaring mee hebt en gemakkelijk de juiste kiest.

Opvallende felle kleuren

Waar aan de ene kant de zachte neutrale tinten heel populair zijn, daar zijn aan de andere kant juist de felle kleuren ook heel aantrekkelijk. Denk bijvoorbeeld aan oranje en rood. Je kan daar op zich al het nodige mee doen. Daarnaast kan je ze ook goed combineren met de zachte tinten zoals we die eerder al noemden. Kijk wel hoe het staat bij je meubels om het optimaal te maken.

Frisse blauwe luchten

Misschien wel de meest geliefde kleur van dit moment is Bright Skies. Dit is dan ook de kleur van het jaar. Het is blauw, maar dan wel heel fris. Die kleur is vooral ook populair omdat deze heel goed past bij alle kleuren die hiervoor genoemd werden. Daardoor kan je dus eigenlijk alle kanten op met je woning. Daarnaast geeft deze kleur je ook gewoon een goed gevoel.

Share.

Comments are closed.