Wil je jouw woning eens een goede make-over geven? Dan haal je er natuurlijk een professional bij. Aan de andere kant hoef je niet alles uit handen te geven. Er zijn best wel enkele klussen die zelfs iemand met twee linkerhanden gewoon goed kan aanpakken.

Oude gaten opvullen

Misschien wel de gemakkelijkste klus in huis is het opvullen van oude gaten in de muren. Daar waar voorheen schilderijen, foto’s of andere accessoires hebben gehangen. Je hebt hier specifiek opvulmiddel voor dat je heel makkelijk aanbrengt.

Een nieuwe lik verf

Bijna net zo gemakkelijk is het verven van de muren. Hier kan niet veel mis aan gaan. Het is alleen een kwestie van de juiste kleur kiezen. En natuurlijk moet je niet te dik of te dun de verf erop doen. Maar dat kan ieder mens al snel goed aanvoelen.

Een lamp ophangen

Om een lamp op te hangen is niet veel technische kennis nodig. De twee draden aansluiten kan iedereen omdat het voor zich spreekt. Hang de lamp mooi recht en op de juiste plek en je hebt er vele jaren plezier van.

Aan de slag met behangen

De simpelste klussen zijn zelfs voor jou geen uitdaging, ondanks je gebrek aan kluservaring. Wil je een iets moeilijkere klus aanpakken? Kies dan voor behangen. Je maakt het je wat gemakkelijker door stroken op maat te laten maken. Je hoeft ze alleen nog te plakken dan.

Behangen op de vloer

Een andere wat meer gevorderde klus die je misschien toch wel goed aankan, is laminaat leggen. Ook dit is geheel op maat aan te leveren. Daardoor kan je het dus bijna zien als een soort behangen op de vloer. Dat maakt het aantrekkelijk om ermee aan de slag te gaan.

Lijstjes en schilderijen ophangen

Je moet er wat inzicht voor hebben, maar iedereen kan het. Het ophangen van een schilderij of fotolijstje is namelijk helemaal niet zo lastig. Je hebt ook tools om alles mooi uit te lijnen tegenwoordig. Daarmee ziet het er helemaal mooi uit.

Share.

Comments are closed.