De slaapkamer is misschien wel de meest gebruikte ruimte van je woning. Je brengt er ongeveer een derde van je leven door. Daardoor moet je er ook wat vaker de bezem doorheen halen. Een grote schoonmaak in de lente kan bijvoorbeeld helemaal geen kwaad. Daarmee maak je je slaapkamer weet mooi en fris. Dat doe je op de volgende manier.

Haal alles leeg

Je begint allemaal met het leeghalen van de slaapkamer. Haal je beddengoed af en ruim alles wat je hebt laten slingeren op. Nu kan je goed soppen en stofzuigen. Zet ook de ramen even een dag lang open om alles helemaal fris te laten ruiken. Daarmee heb je al een groot deel van het werk gedaan. Nu is het zaak om nieuwe accenten te leggen.

Tijd voor een nieuw kleurtje?

Zijn de kleuren van je slaapkamer niet meer zo fris als ze ooit waren? Gooi er dan gewoon lekker iets nieuws tegenaan. Het is de moeite waard om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is. Het is altijd aan te raden om voor neutrale en natuurlijke tinten te gaan. Tegenwoordig wordt er wel vaak voor een wat fellere tint als contrast gekozen. Denk aan geel of blauw.

Zorg voor fijne planten

De slaapkamer is nu helemaal opgefrist. Nu is het zaak om dat ook zo te houden. Dat kan je bijvoorbeeld doen door voor natuurlijke filters te zorgen. Dat betekent dus dat je op zoek gaat naar een paar fijne en vrolijke planten. Ze zorgen voor een betere kwaliteit in de badkamer. Ook geven ze je een goed gevoel. Dit is allemaal van waarde.

Kies wat nieuwe accessoires

Het kan fijn zijn om de lente aan te grijpen om je slaapkamer een nieuwe look te geven. Daarvoor hoef je dan geen grote ingrepen met een nieuw bed en andere grote aankopen te doen. Je kan daarvoor in de plaats ook gewoon werken met wat nieuwe accessoires. Daarmee kan je ook wat andere accenten en nuances leggen, bijvoorbeeld in de kleuren.

Share.

Comments are closed.