De industriële inrichting is al vele jaren populair. Het is geen trend, het is een stroming. Er is veel mee mogelijk. Desondanks is het nog altijd zo dat veel mensen niet weten waar te beginnen. Ook zijn lang niet alle mogelijkheden bij iedereen bekend. Deze tips helpen je verder.

Veel verschillende materialen

Het eerste wat belangrijk is om te weten, is dat er veel meer verschillende soorten materialen zijn die hiervoor gebruikt kunnen worden. Denk dus niet alleen aan robuust materiaal. Denk ook aan natuurlijke opties. Deze kunnen ook de rauwe uitstraling die je zoekt hebben.

Een geschikte combinatie maken

Een ander belangrijk punt van aandacht, is het maken van de juiste combinatie. Vaak wordt gedacht dat alles wat een industriële uitstraling heeft zo bij elkaar past. Dit is echter lang niet altijd het geval. Het is juist ook belangrijk om een interieur met de juiste eenheid te ontwikkelen.

De eerste stappen zetten

Wie nog aan het begin staat van het neerzetten van een industriële inrichting, kan dat doen door te beginnen met grote elementen. Een bank in robuust model is een voorbeeld. Kies voor leer als materiaal, dit past goed bij de natuurlijke look. Een salontafel is geïnspireerd op industriële tafels.

Variëren en matchen

Nu je de basis hebt neergezet kan je dit aanvullen met andere grote elementen. Denk bijvoorbeeld aan stoelen of fauteuils. Varieer hierin om de robuuste look te bevorderen, maar zorg wel dat alles goed met elkaar matcht om er een mooi geheel van te maken.

Wat doe je met verlichting?

Als er één element in de woning is waar veel mee mogelijk is, dan is het wel de verlichting. Hiervoor kan je nieuwe ontwerpen gebruiken, maar ook oude bouwlampen. Daarnaast zijn er veel kleine ontwerpers die van oude materialen nieuwe robuuste lampen ontwerpen.

Compleet maken met een kast

Elke woning heeft kastruimte nodig. Daarvoor gebruik je de mooie oude industriële kasten met de zware deuren. Die kan je vaak vinden op plekken waar oude inboedels van kantoren en fabriekshallen te koop worden aangeboden. Dit maakt het dus wel heel aantrekkelijk om te gebruiken.

Share.

Comments are closed.