We hebben allemaal chronisch ruimtegebrek. Dat maakt de noodzaak om te besparen dus ook alleen maar groter. Alleen wil je dat dan wel doen op een nette manier. Het moet er allemaal wel ook mooi uitzien in huis. Met de volgende tips maak je het gemakkelijk om je huis mooi in te richten en toch niet te veel ruimte kwijt te raken.

Bijzettafels versus salontafels

Een salontafel is natuurlijk altijd mooier. Daar bestaat geen twijfel over. Wil je echter de stijl behouden, maar minder ruimte kwijt zijn? Kies dan voor twee kleine bijzettafels tussen de stoelen en banken in. Daarmee kan je direct het zitgedeelte openen. Nog meer besparen doe je wanneer je een poef als bijzettafel gebruikt.

De hoogte optimaal benutten

Het gebruik van de volledige inhoud van een kamer gebeurt nog onvoldoende. Bedenk je maar eens hoeveel ruimte in de hoogte je nog hebt waar je helemaal niets mee doet in huis. Daar kan je nog allerlei spullen kwijt. Bijvoorbeeld door ze op te hangen of door planken te maken waar je alles netjes op weg kan zetten.

Meer dan één functie

Het wil ook altijd wel helpen wanneer je kijkt naar multifunctionele items in huis. Hoe groter het aantal functies is, des te gemakkelijker het is. Dan heb je immers ook veel minder losse items nodig. Wat het dus ook allemaal een stuk minder vol maakt in huis. Vooral met meubels is dit natuurlijk heel erg handig. Je kan hier alle kanten mee op.

Kast onder de trap

In sommige woningen is dit de standaard. In andere woningen is het juist een loze ruimte. Het gaat natuurlijk om het benutten van het deel onder de trap als kastruimte. Daar kan je heel veel spullen kwijt die je direct uit zicht brengt. Wat moet je anders met deze loze ruimte in huis doen? Het is dus wel heel aantrekkelijk om de trap dicht te maken en er een kastruimte van te maken.

Share.

Comments are closed.