Het schoonmaken en schoonhouden van de woning is een flinke klus. Dat komt mede ook omdat veel huiseigenaren helemaal geen idee hebben van een goede aanpak. Daarom is het tijd om je daar eens mee op weg te helpen. Dat maakt het veel gemakkelijker.

Houd het goed bij

De belangrijkste tip is dat je het schoonmaken niet te veel voor je uit moet schuiven. Juist door met regelmaat even alles af te stoffen en hier en daar met water schoon te poetsen, maakt het gemakkelijker om alles goed schoon te houden. Dit is dus de belangrijkste tip.

Kies de juiste volgorde

De juiste volgorde waarin je schoonmaakt is van groot belang. Zoals je de ramen lapt van boven naar beneden zodat ze niet opnieuw vuil worden. Zo moet je dus eigenlijk naar al je schoonmaakklussen in huis kijken. Begin dus niet met de vloer als je daarna nog de banken en stoelen kruimelvrij gaat maken.

Zorg voor voldoende ruimte

Als het gaat over die juiste volgorde uit de vorige tip, dan is het ook belangrijk om het opruimen even te benoemen. Het is namelijk belangrijk om eerst de grote rommel op te ruimen. Zorg dat alles een vaste plek heeft. Zo heb je meer ruimte om goed te reinigen.

Een vaste routine aanleren

Het is belangrijk om een vaste routine aan te leren. In de eerste plaats zorg je daarmee dat je niets vergeet. Daarnaast zorg je dat je de gemakkelijkste manier vindt om alles goed schoon te krijgen en te houden. Routines helpen je altijd om succes te bereiken.

Badkamer en keuken gaan voor

Wanneer je echt gaat reinigen, dan is het slim om de natte ruimtes als eerste aan te pakken. Dit komt vooral doordat dit veel tijd en werk kost. Hier heb je dus wel voldoende tijd en motivatie voor nodig. Om over energie nog maar te zwijgen.

Bewaar de vloer voor het laatst

Zoals gezegd is de juiste volgorde van groot belang. In die volgorde moet de vloer altijd als laatst komen. Je weet dan zeker dat er niet opnieuw vuil op terechtkomt van andere elementen in de woning. Zo is ook die dus echt schoon.

Share.

Comments are closed.