Lekker ontspannen in huis of in de tuin is altijd belangrijk. Je hebt ook gewoon wat rust nodig om te herstellen. Dit doe je het best wanneer je dit in privacy kan doen. Dat betekent dus wel ook dat je iets aan je inrichting moet doen om pottenkijkers tegen te gaan.

Leuke hoekjes maken

Het eerste wat je moet doen, is een plekje zoeken in huis en in de tuin waarvan jij denkt dat je er lekker kan ontspannen. Daar ga je dan een leuk hoekje van maken. Dat betekent ook dat je op zoek moet naar een manier om deze hoek af te scheiden. Dat kan op verschillende wijzen.

Kiezen voor een scherm

Wil je flexibel zijn in je mogelijkheden? Dan kies je niet voor een vaste afscheiding. In plaats daarvan kies je dan voor een optie die je kan plaatsen en weghalen wanneer je wilt. Dat doe je bijvoorbeeld met een handgemaakt scherm. Dit is mooi op maat ook nog eens.

Het gebruik van zonwering

Gaat het om privacy binnenshuis? Dan is de geschikte optie natuurlijk altijd die van zonwering. Daarvan zijn ook heel veel verschillende vormen. Je hebt zelfs opties die jou afschermen, maar je wel zicht op buiten laten houden.

Verschillende mogelijkheden voor buiten

Gaat het om de hoekjes in de tuin? Dan zijn er natuurlijk verschillende opties die je kunt benutten. De eerdergenoemde schermen die je binnen kan gebruiken, gebruik je net zo gemakkelijk buiten bij mooi weer. Pas wel op met wind.

Een vaste afscheiding

De gemakkelijkste optie die je hebt voor buiten is natuurlijk de vaste afscheiding. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een schutting. Ook een muurtje is een optie die je hebt. Bedenk alleen wel dat deze mogelijkheden direct ook heel definitief zijn. Dit is belangrijk om te beseffen.

Een natuurlijke afscheiding

Een andere optie die je ook hebt, is de natuurlijke afscheiding. Die maak je bijvoorbeeld met een haag. Dit ziet er fijn uit en geeft ook een meer ontspannen gevoel. Denk aan het zachte ruisen van de bladeren in de wind. Daar beleef je lange tijd plezier aan.

Share.

Comments are closed.