Meer en meer breng je tijd door in de tuin. Dat komt doordat het weer beter wordt en het langer licht blijft. Het is alleen wel van grote waarde om dat dan ook te doen in een tuin die hier voor geschikt gemaakt is. Daarom is het zaak om je nu alvast te richten op een paar belangrijke klussen met het oog op onderhoud.

De meubels in orde maken

Het nakijken van de tuinmeubels is misschien wel de meest onderschatte tuinklus van allemaal. Je hebt ze in het vorige tuinseizoen het hele jaar gebruikt en daarna direct in de schuur opgeslagen. Kleine slijtage en beschadigingen hebben je aandacht niet gekregen. Juist alles even goed schoonmaken, aandraaien en eventueel opknappen zorgt voor meer plezier van je meubels.

Snoeien op het juist moment

Ook snoeien is een belangrijke klus. Het is de manier waarop je kan zorgen dat de tuin er altijd verzorgd uitziet. Snoeien kan echter wel lastig zijn. Het is belangrijk om te weten welke plant en welke struik op welk moment aan de beurt zijn. Anders doe je meer kwaad dan goed. Er zijn tuinkalenders te krijgen waarin je deze info kan vinden.

Knap het gras op

Het is wel slim om ook de zwakke plekken in je tuin aandacht te geven. Zo is het niet vreemd wanneer er hier en daar wat kale plekken in het gras zijn ontstaan. Die kan je gemakkelijk dichten door wat nieuw graszaad te strooien. Je zal zien dat je in de zomer weer een mooi vol gazon hebt dat er perfect uitziet.

De tegels schoonmaken

Om het onderhoud compleet te maken, is het ook slim om je tegels schoon te maken. Maak ze bijvoorbeeld vrij van mos. Dit is belangrijk omdat je tegels daarmee ook niet glad worden. Dit is dus ook een stuk veiliger. Daarnaast ziet mos op de tegels er natuurlijk ook gewoon niet mooi uit. Dus daar wil je snel van afkomen.

Share.

Comments are closed.