Thuiswerken is voor veel mensen niet meer weg te denken en een van de normaalste zaken ter wereld geworden. Veel mensen vinden de afwisseling tussen het kantoor en thuiswerken prettig. Toch kent thuiswerken een paar nadelen: werk en privé scheiden gaat moeilijk, de afleiding is groter en je hebt niet altijd de juiste materialen. Hieronder vind je een aantal tips die ervoor zorgen dat je toch de perfecte thuiswerkplek kunt creëren.

1. Kies voor een lichte werkplek

De eerste tip: zorg voor veel daglicht. Hoe meer daglicht, hoe beter. Het licht zorgt er namelijk voor dat jij energiek en fris bent. Een goede lichtinval verbetert je concentratie. Het is het beste om je bureau naast een raam te plaatsen. Als je met je rug naar het raam zit, dan zal het daglicht weerspiegelen op je beeldscherm. Wanneer je recht voor het raam zit, kijk je tegen het licht in. In beide gevallen zul je met je ogen knijpen, wat hoofdpijn kan veroorzaken. Een goede lichtinval is dus erg belangrijk.

2. Zorg voor een goed bureau en een goede bureaustoel

Het bureau moet groot genoeg zijn om al je benodigdheden op kwijt te kunnen. Zo heb je alles bij de hand. Een bureau met opbergruimte zorgt ervoor dat je veel spullen kwijt kunt, maar wel geordend blijft. Zorg ervoor dat je bureau niet te hoog of te laag is. Je kunt dit in sommige gevallen nog verstellen en anders kun je je bureaustoel omhoog of omlaag zetten. Kies een stoel waar je goed op kunt zitten. Zijn je bureau en stoel te hoog? Neem een voetbankje!

3. Maak je werkplek gezellig

Tot slot is het belangrijk om je werkplek gezellig aan te kleden. Je vraagt je misschien af waarom, maar hoe gezelliger je werkplek is, hoe fijner de werksfeer. Het zorgt ervoor dat je met plezier in jouw werkruimte zit. Je concentratie en motivatie gaan omhoog en je zult productiever gaan werken. Je werkplek gezellig maken doe je bijvoorbeeld door foto’s aan de muur te hangen, kamerplanten te plaatsen, warme kleuren en materialen gebruiken (denk aan hout) en een goede verlichting.

Share.

Comments are closed.