Een goede nachtrust is iets waar we allemaal van dromen. Soms kun je niet slapen door stress, rusteloosheid of misschien heb je te veel energie… Maar een andere belangrijke factor die invloed heeft op jouw nacht is het bed. Zonder goede nachtrust is het lastig om mentaal en fysiek bij te komen van alles wat je die dag hebt gedaan. Maar ondanks dat we allemaal een bed nodig hebben, kan het ontzettend lastig zijn om een goede te vinden. In deze blog lees je 3 tips voor het vinden van jouw perfecte bed.

1. Let op de bodem van het bed

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar de bodem van een bed kan toch echt het verschil maken. Een vlavrobodem (dat is een hardvoard met gaatjes) biedt de minst flexibele steun aan je lichaam. Daarentegen geven boxsprings optimale steun en worden de drukpunten verdeeld. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen voorkeur, dus probeer verschillende bedden uit in de winkel en voel aan wat het fijnst is. Voor meer informatie kun je je op internet of via een slaapadviseur te oriënteren.

2. Vraag advies aan andere mensen

De ervaringen die anderen hebben opgedaan kunnen ontzettend handig zijn voor jezelf. En een pluspunt: de meeste mensen in jouw omgeving beschikken over een bed; je kunt het er met nagenoeg iedereen over hebben. Gooi de vraag: ‘wat is een goed bed?’ eens op tafel en ga na hoe je vrienden en familie tot een goede nachtrust komen. Ook reviews op websites kunnen je al veel vertellen over een bed of een matras. Hoe meer positievere reacties er zijn, hoe groter de kans dat dit bed ook bij jou in de smaak valt.

3. Welke ruimte heb je?

Een bed moet natuurlijk wel passen in je kamer, weet van tevoren dus goed naar welke afmetingen je zoekt. Het is zonde als je een bed koopt wat achteraf te groot blijkt te zijn. Daarbovenop komt dat je een passend matras moet hebben. Ook de ruimte in je budget is iets om rekening mee te houden. Een lekker bed hoeft zeker niet duur te zijn!

Share.

Comments are closed.