Niet iedereen heeft een enorme ruimte te vullen. Hoewel dit soms wel zo lijkt wanneer je de inrichttips bekijkt. Het is juist de uitdaging om een kleine ruimte ook op een fijne manier van alle elementen te voorzien. Daarvoor vind je hier de juiste tips.

Veel voor weinig

Het is in een kleine ruimte altijd handig om met de grootste items te beginnen. Daarom kan je bijvoorbeeld kijken naar het soort bank dat het beste past. Misschien kan je met een hoekbank wel in één keer iedereen in huis een goede zitplaats geven. Het is nog gezellig ook.

Een eethoek plaatsen

Wanneer je voor de hoekbank kiest, dan houd je ook direct wat ruimte over omdat er geen fauteuil komt. Daar kan je dan mooi een eethoek plaatsen. Met als voordeel dat je daardoor dus ook direct wat extra stoelen hebt voor de visite die langskomt.

Niet tot de grond

Wat zowel voor de bank als de eethoek belangrijk is, is dat je modellen kiest die een bepaalde ruimte aan de onderzijde openhouden. Daardoor kan je namelijk een optisch effect van ruimte creëren. Ook wanneer het wat voller staat. Dit is altijd handig om te benutten.

Het juiste soort (bijzet)tafel

Omdat je nu al behoorlijk wat ruimte hebt gevuld, wordt het tijd om voor de wat slimmere keuzes te gaan. Zo kies je niet voor een salontafel. In plaats daarvan gebruik je aan de uiteinden van de hoekbank bijzettafeltjes. Die nemen minder ruimte in, maar je kunt er wel alles op kwijt.

Nog een stap verder

Je kunt zelfs nog een stap verder gaan als je zou willen. In dat geval kies je niet voor een bijzettafel, maar voor een poef. Je kan dan eventueel een blad erop leggen. Dit haal je eraf wanneer je je voeten omhoog wilt gooien. Zo is het een multifunctioneel item.

De hoogte benutten

Het laatste wat je moet doen, is de hoogte benutten. Dat doe je bijvoorbeeld door kastjes op de wanden te monteren. Zo hoef je geen vloerruimte op te offeren voor de kast. Terwijl je wel alles gewoon kan opruimen.

Share.

Comments are closed.