Er zijn een aantal geijkte woonstijlen die jaar in, jaar uit benut worden om interieurs mee te vormgeven. Denk aan de rustige en natuurlijke Scandinavische stijl of de lekker drukke Bohémienstijl vol klatergoud en glitter. De woonstijlen bewegen niet zoveel, ze zijn er en blijven ieder jaar opnieuw populair. Anders is het met interieurtrends. Die zijn als de oceaan, ze spoelen in je aandacht aan, maar na de vloed is er dan weer een eb en de trends worden opgevolgd door nieuwe. In meubelzaak Uden kun je kennis maken met drie veelbelovende trends.

Kies die trend-items die je eigen woonstijl mooi ondersteunen

Trends hebben een vrij korte levensduur. Dat betekent niet dat je de ene trend steeds voor een nieuwere in moet wisselen. Past een bepaalde trend bij je woonstijl, dan kun je uit spullen die die trend benadrukken gaan snoepen. En zo je eigen woonstijl trendy maken. Ook nadat de trend dan weer voorbij is, verrijkt een bepaald meubelstuk of decorstuk uit die trend nog steeds je interieur. Het is daarmee dan samengesmolten. Kort gezegd: met trends versterk en nuanceer je je woonstijl. 

Japandi in een stijlkamer van meubelzaak Uden

Het huwelijk van Scandinavisch en Japans design heet Japandi. Deze nieuwe interieurtrend werkt met lichte tinten en minimalistische vormgeving. Het Scandinavisch ‘zachte’ van natuurlijke materialen wordt versterkt door de sterke lijnen van Japans ontwerp. Wil je een rustgevend interieur, dan helpt deze trend daar absoluut bij. De Scandinavische stijl heeft sowieso al geen uitgesproken kleurengamma en Japandi voegt kracht toe aan natuurlijke materialen. Japandi’s motto is: less is more. Hoewel een mooie stand alone zoals een kamerscherm in Japandi stijl wel mag opvallen. 

Funky Chic

Een heel andere woontrend is Funky Chic. Deze trend wil knallen of in elk geval opvallen. Dat kan ook met fluweelbehang, fauteuils met een bont bloemenprintje, goudglanzende accessoires en veel kleuren en vormen die lef en durf uitdrukken. De kern van Funky Chic is een warme sfeer, een luxe uitstraling en inspirerende vormen. Daar past natuurlijk een rijke kleur als smaragdgroen perfect bij. Kleur op kleur is het motto van deze trend. Het interieur mag een uitbundigheid uitdrukken, het leven als een feestje om te vieren.

Eclectisch rondkijken in meubelzaak Uden

De derde trend is eigenlijk ook al een woonstijl. Anno 2023 komt de eclectische trend naar voren. Dat betekent meubeltjes van walnoothout, met houtsnijwerk natuurlijk. Ook kan de kringloopwinkel doorzocht worden naar sfeervol meubilair uit grootmoeders tijd. Alles wat maar een vintage look-and-feel kan uitstralen, mag in deze trend een plekje thuiskrijgen. Ook kunstwerken in zware lijsten doen het goed bij de eclectische trend. Het enige gevaar is dat het een allegaartje kan worden. De trend dicteert dan ook dat al die verschillende meubels en accessoires wel op elkaar afgestemd moeten worden. Dat kan door voor een kleurthema te kiezen met een paar tinten die bij een en dezelfde hoofdkleur horen. Bijvoorbeeld majestueus blauw. Benieuwd hoe de eclectische trend eruitziet? Stap de stijlkamer van meubelzaak Uden dan eens binnen.

Share.

Comments are closed.