Het uitkiezen van een nieuwe koelkast klinkt misschien als een simpele taak, het is immers “maar” een koelkast. Echter komt hier nog behoorlijk wat bij kijken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten koelkasten, elk met z’n eigen voor- en nadelen. Daarom hebben we in deze blog een aantal punten op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het kiezen van een koelkast die past in jouw huishouden.

1. De grootte van de koelkast

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoe groot je koelkast moet zijn. Dit zal voornamelijk afhangen van hoeveel plek je er in de keuken voor hebt. Daarnaast zal het aantal personen in het huishouden ook een rol spelen. Als je maar met twee personen bent heb je natuurlijk een veel kleinere koelkast nodig dan wanneer je met vijf personen bent.

2. Het aantal koel- en vriesruimte

Als tweede moet je beslissen hoeveel koel- en vriesruimte je nodig hebt. De een heeft namelijk meer vriezer ruimte nodig dan de ander. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een koel-vries combinatie aan te schaffen, wat een koelkast en vriezer in één is. Wanneer je kiest voor een koel-vries combinatie zal je natuurlijk wel minder ruimte hebben dan wanneer je een aparte koelkast en vriezer aanschaft. Voor grote families is dit daarom wellicht niet zo handig.

3. Toegevoegde functionaliteiten

Het koelen van je eten en drinken is natuurlijk de basis van een goede koelkast. Echter is het mogelijk om extra functionaliteiten toe te voegen. Zo zijn er ook koelkasten met een ingebouwde waterdispenser waardoor je heel gemakkelijk koud water kunt tappen. Daarnaast heb je ook zogenaamde “slimme koelkasten”. Dit zijn koelkasten die je kan bedienen met een app via je mobiel of tablet. Zo is het hiermee mogelijk om de temperatuur van de verschillende vershoudzones en vriesgedeelte te regelen.

4. Bepaal het budget

Als laatste zul je het budget moeten bepalen wat je maximaal aan je nieuwe koelkast uit wil geven. Hoe duur een koelkast is zal natuurlijk afhankelijk zijn van alle bovengenoemde punten. Aangezien koelkasten vrij hoog in prijs kunnen oplopen, is het ook de moeite waard om bij een outlet te kijken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de koelkasten outlet van Witgoed Service C.C.. Dit zijn koelkasten met een kleine transportschade, waardoor ze een stuk goedkoper zijn. Op deze manier kan je alsnog aan al je wensen voldoen, maar dan voor een kleiner budget.

Share.

Comments are closed.