De open keuken is altijd al populair geweest. Nog altijd wordt deze in veel woningen toegepast. Dat komt ook doordat de keuken meer en meer als onderdeel van het leefgedeelte wordt gezien. Daarom is het ook leuk om te bekijken hoe je een open keuken maakt in huis.

Waarom een open keuken?

Wat zijn nu redenen om een open keuken te nemen? In de eerste plaats is het meer sociaal. Het is ook gemakkelijker omdat je meer overzicht in huis hebt. Daarnaast kan je handig met de ruimte omspringen als die maar beperkt is.

Tafel in de keuken

De open keuken is ideaal wanneer je deze ruimte meer bij de leefruimte wilt betrekken. Je zet dan de tafel deels in de keuken en laat deze zo de woonkamer in lopen. Op die manier kan je zorgen dat de woonkamer en keuken meer samenkomen. Kies een grote tafel.

Verplaats het kookgedeelte

Wanneer je kiest voor de open keuken, dan heb je ook mogelijkheden om je keuken anders in te richten. Zo kan je bijvoorbeeld het kookgedeelte verplaatsen. Een belangrijke optie die je hebt, is kiezen voor een kookeiland in het midden van de ruimte, daar heb je nu plek voor.

De keuken meer compact maken

Het is ook mogelijk om de keuken wat meer compact te maken door voor de open keuken te gaan. Door de ruimte slim te benutten, blijft er dan ook net iets meer over om te gebruiken als woonruimte. Zeker wanneer hier één geheel van gemaakt wordt.

Kiezen voor de hoekkeuken

Een hoekkeuken is vooral een geschikte optie voor een open keuken. Zo is er toch nog een soort onderscheid te maken tussen de keuken en het woongedeelte. Het is wel een geheel te maken. De hoek is dan het werkgedeelte en de rest is de woonruimte.

Iets nieuws ervan maken

Wanneer je dan toch kiest voor de open keuken, dan kan je ook kijken naar wat je er verder aan kan veranderen. Kijk bijvoorbeeld of je een groot werkblad of een bar kan plaatsen. Dit past ook bij het idee dat het meer een leefruimte moet zijn.

Share.

Comments are closed.