Komen je familieleden en vrienden vaak bij je langs en wordt het dan iets te gezellig in de late uurtjes? Dan is het handig wanneer je ze een plek kan bieden om te overnachten. In plaats van dat je een vrije kamer vol stopt met spullen die je toch niet gebruikt, kan je er een mooie logeerkamer van maken. Dat pak je op de volgende manier aan.

Besteed aandacht aan de inrichting

Een witte verf en een strak behang lijkt misschien aantrekkelijk, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Je maakt er geen ziekenhuiskamer van. Het is juist de bedoeling dat jouw gasten zich op hun gemak voelen. Kies een leuk kleurtje. Kies voor een fijne plant. Kies voor mooie raamdecoratie. Het zijn allemaal goede opties om het leuk te maken.

Kies voor een slaapbank

Het belangrijkste om te beseffen is dat de logeerkamer niet fulltime gebruikt zal worden. Een logeerbed plaatsen is dus misschien niet de meest aantrekkelijke optie. Dit neemt onnodig veel ruimte in beslag. Beter is het om voor een slaapbank te kiezen. Zo is het gewoon een kamer om te ontspannen waar ook gasten kunnen overnachten indien nodig.

Alles bij de hand

Zorg ook dat je alles bij de hand hebt om het slapen gemakkelijk te maken. In de logeerkamer zorg je dus voor wat kastruimte. Daarin zorg je voor linnengoed en beddengoed. Wanneer je dit direct kan pakken, dan wordt het slapen voor de gasten ook allemaal wat comfortabeler. Zorg dus dat wel duidelijk is dat het echt een logeerkamer.

Gebruik op andere dagen

Je doet er goed aan om ook een tweede functie te geven. Zo staat de kamer niet te verstoffen. Je kan er bijvoorbeeld een fitnessapparaat zoals een hometrainer neerzetten. Op die manier is er ook op andere dagen nog een bepaalde mate van gebruik. Dit komt de kamer ten goede, want zou houd je er ook het oog op dat alles mooi schoon en fris blijft.

Share.

Comments are closed.