Groen is één van de verftrends van dit jaar. Dat komt mooi uit, want dat past ook mooi bij de trend van duurzaamheid. Zo kan je jouw interieur dus nog net iets gemakkelijker iets groener maken. Het is leuk om te bekijken hoe de kleur en de duurzaamheid kunnen samenkomen.

De juiste planten

Wanneer je aan groen denkt, dan denk je natuurlijk het eerst aan mooie planten. Daarmee kan je alle kanten op. Alleen al omdat je er de sfeer sterk mee kan verbeteren. Het leuke is ook dat er zoveel verschillende soorten zijn, dat je altijd de juiste sfeer kan bepalen.

Gezond en gemakkelijk

Het voordeel van planten is niet alleen dat ze groen zijn. Het is ook nog eens gezond om planten in huis te hebben. Het maakt het een stuk leuker in huis. Wie niet veel weet van de verzorging kan bovendien voor soorten kiezen die niet veel nodig hebben.

De juist verf kiezen

Het is natuurlijk belangrijk om de woning zelf ook lekker groen te maken. Daarom is het fijn om te zien dat groen bijvoorbeeld in verf meer en meer op de voorgrond komt te staan. Het geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld de muren groen te maken.

Gemakkelijk te combineren

Het fijne aan het verven met groen is dat het je veel mogelijkheden biedt. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk alles combineren met wit. Dit geeft een mooi rustgevend geheel. Wit gaat goed samen met deze trend en past altijd in een fijne inrichting.

Groene meubels kiezen

Wanneer je denkt aan groene meubels, dan denk je tegenwoordig misschien aan het gebruik van duurzame materialen. Daarnaast kijk je natuurlijk ook gewoon naar de kleur. Verschillende tinten combineren kan heel aantrekkelijk zijn voor je verschillende elementen. Een lichtere stoel met een wat donkerdere bank bijvoorbeeld.

Afmaken met accessoires

Tot slot kijk je natuurlijk naar leuke accessoires. Ook hiervoor geldt dat het fijn is dat je in veel verschillende tinten kan werken. Daarnaast kan je het ook gemakkelijk met andere kleuren combineren. Zo is kiezen voor groen dus ook kiezen voor een bepaalde sfeer en warmte.

Share.

Comments are closed.